Alternatieve troonrede,

Leden van de Staten-Generaal, beste Henk en beste Ingrid,

Terugkijkend naar een jaar waarin de economische crisis een steeds groter gapend gat in onze begroting slaat kunnen we gerust stellen dat de verantwoordelijken hier gelukkig nog steeds geen centje pijn van voelen. Het doet me dan ook een groot genoegen dat het failliet van Griekenland niet lang meer op zich laat wachten waarna vakantiereisjes naar Griekenland straks nog maar een lachwekkend centje hoeven te kosten.  Toekomstige bestemmingen zoals Portugal, Ierland, Italië en met een beetje geluk ook Spanje, liggen ons allemaal in het vooruitzicht waarbij wij onze beurs nagenoeg dicht kunnen houden.

Voor Henk en Ingrid, voor deze gelegenheid ook maar eens uitgenodigd, veranderd er gelukkig maar weinig. Henk en Ingrid verdienden al niets en zullen nog minder gaan verdienen. Minder dan niets bestaat niet dus is er in feite geen verschil voor Henk en Ingrid. Weliswaar neemt ook hun uitzichtloze bestaan verder af, maar ook dan. Er was toch al niets te zien dus “so what?”  Het falen van onze partners in deze Euro-crisis bevestigt wel het vermoeden van Henk en mogelijk ook Ingrid  zodat zij zich gesterkt kunnen voelen in het feit dat het altijd aan de buitenlanders ligt. Naast de Moslims en andere gekleurden aanwezigheden in onze maatschappij leren we nu inzien dat het inderdaad altijd komt door die verdraaide buitenlanders dat Henk en Ingrid nooit een uitzicht zullen hebben of krijgen. De verantwoordelijken weten wel beter, die vullen gewoon hun zakken terwijl Henk en Ingrid deze tekst toch niet zullen lezen. We kunnen dus gewoon lekker verder gaan met de schuld te leggen bij de hardwerkende bevolking, de buitenlanders en ieder ander die gewoon werkt voor zijn geld. Henk en Ingrid zullen nooit begrijpen dat de handel op de beurs gebaseerd is op de toename van de schuld van Henk en Ingrid aan de handel.  Hoewel velen denken dat een bank  met een kapitaal van enige miljarden  “die ze nimmer en te nooit in 1 keer kunnen uitbetalen” erg rijk is, blijken er maar weinig te snappen dat een bank met een enorm kapitaal eigenlijk een enorme schuld heeft. Het lukt dan ook enkel een bank om 1 Euro 40x uit te geven. Henk en Ingrid betalen gewoon rente  en belasting.

Verheugd zijn wij van het Koninkrijk der Nederlanden  dan ook dat het tarievenstelsel voor verkeersovertredingen nog maar eens zijn verhoogd. Dit spekt de staatskas weer lekker zodat Willen en zijn geliefde Maxima haar naam weer eens lekker waar kan maken. Van dit belastinggeld verstrekt zij dan weer microkredieten waarbij de mensen in arme landen ook de kans krijgen om zich net als Henk en Ingrid ook in de schulden te steken. Het idee om hierbij politievrijwilligers in te zetten om geld te incasseren van Henk en Ingrid die toevalligerwijs een overtreding  begaan doet het mes aan beide zijden doen snijden. Een vrijwilliger kost immers niets en levert veel geld op. Mocht dit niet voldoende zijn dan zullen wij de regels nog verder aanscherpen, haha.. met het tweezijdige mes, zodat wij onze burgers voor van alles en nog wat op de bon kunnen slingeren. Ik denk hierbij dat het goed zou zijn als we burgers die hun bon toch al niet kunnen betalen daar nog een extra verhoging voor laten betalen. Henk en Ingrid hadden al niets dus die verhoging maakt dan toch niets uit. Minder dan niets blijft immers gewoon niets zoals ik u al eerder vertelde. Het is voor hen misschien een goede reden om nog harder te werken met een nog uitzichtlozer bestaan. Om te beginnen laten we ze dan in ieder geval tot hun 67ste werken en nog iets meer belasting betalen. Ook zorgen we ervoor dat enige vorm van cultuur steeds minder toegankelijk wordt, alles wat de ogen van Henk en Ingrid immers kunnen doen openen zijn een bedreiging voor het grote kapitaal.

Voordat we nu aan ons jaarlijkse borreltje beginnen, het hoogtepunt van Prinsjesdag wat ooit begon als Pilsjesdag, wou ik ook onze hofnar Geert Wilders bedanken voor het feit dat hij er telkens weer in slaagt om de oorzaak telkens weer bij de buitenlanders te leggen. Hilarisch was zijn grap over linkse hobby’s, waarbij Henk en Ingrid nog steeds in de veronderstelling zijn dat alles wat je blik kan verruimen onzin is. Weten zij veel dat cultuur ontstaat vanuit het samenleven met anderen.

Ik wens u nog een fijne middag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: