Als het universum versnelt uitdijt, waarom zou de lichtsnelheid dan het maximum zijn?

Bij mijn vaste lezers mag het wel bekend zijn dat ik het idee verwerp dat licht/fotonen een snelheid hebben. Ik ben van mening dat wat wij zien als lichtsnelheid in feite het nulpunt van ruimte en tijd is, terwijl wij als massa zijnde met 300.000km/s verder gaan in de ruimte en tijd. Kort gezegd, wij gaan verder daar waar licht achter blijft. Wij als massa zijn de trein die een snelheid heeft terwijl fotonen de rails zijn waar langs wij bewegen.

Nog iets duidelijker, massa gaat altijd maar verder in de ruimtetijd terwijl fotonen als spoor achter blijven.

Nu uiteindelijk ook bewezen lijkt dat het universum versnelt uitdijt, mogen we ons natuurlijk ook afvragen wat er dan precies versnelt uitdijt. Is er een soort van grens in het universum die zich steeds sneller van ons verwijderd, of zitten wij al op de grens en genereert massa zelf zijn eigen tijd en ruimte? Ik vermoed het laatste. Een massa is in feite een generator die zelf zijn eigen tijd en ruimte genereert. Daar waar een massa niet is of nog niet is geweest bestaat geen ruimte, maar door zelf aanwezig te zijn in de ruimte en tijd genereert eenย  massa continu meer tijd en ruimte waar hij of zij naar toe zou kunnen gaan.

Dat licht in alle richtingen tegelijk lijkt te gaan is niets anders dan dat fotonen achter blijven in iedere mogelijke richting die een massa had kunnen volgen maar letterlijk gezien nog niet gevolgd heeft.

Het is massa die tijd en ruimte genereert waarbij de generatie van tijd en ruimte ook nog eens accelereert. E=mc2 betekend letterlijk dat tijd en ruimte ( km2/sec2) beide accelereren waarbij de massa deze acceleratie veroorzaakt. Tijd en ruimte werken samen en zijn aan elkaar gelinkt. Zodra een massa sneller gaat zijn tijd ook sneller. Iedere massa gaat in feite altijd met 300.000km/s, maar je mag ook stellen dat een seconde altijd 300.000km duurt. Een beetje nieuw begrip natuurlijk, maar de lichtsnelheid is eigenlijk 0 terwijl iedere massa altijd met 1s/300.000km vooruit gaat in de tijd. Door een massa te versnellen of vertragen veranderen we ook de “snelheid” van tijd. Maar een seconde heeft altijd 300.000km afgelegde weg nodig om tot zijn volledigheid te komen. En daarom meten we altijd exact dezelfde snelheid voor licht. De duur van een seconde is immers 300.000km.

 

Goed, tot zover weer even..

 

 

Advertenties

5 Reacties op “Als het universum versnelt uitdijt, waarom zou de lichtsnelheid dan het maximum zijn?

 1. m

  Waar baseer je dit nu in hemelsnaam weer op? Teveel biertjes?

 2. Nee hoor, puur een andere kijk op de realiteit. De grens van het universum is daar waar je nu bent..:)

 3. Ben

  Heerlijk om te zien hoe uw redenatie tot soortgelijke conclusies leidt als in mijn geval. Ik wil u graag op enkele kleine detailfoutjes wijzen die ik hier zie. Ten eerste struikelt u over de tweelingparadox. ‘snelle massa’ vertraagd tijd ipv versnellen. Een handig ezelsbruggetje vond ik in het besef dat de ‘snelle massa’ steeds zwaarder wordt. En dan geldt, net als bij gravitatie, vertraging van tijd op lokaal niveau. Zie hier een meesterlijke uitleg: http://www.stuif.com/inhoud.html

  De tweede fout betreft uw begrip van C. Het duurde bij mij heel lang voor ik besefte wat u hier reeds beschrijft, namelijk dat de seconde hier uitwisselbaar is met de meter. U leest in m2/s2 een versnelling, maar dat is in m/s2. Wat u nog niet gezien heeft is dat uw eigen uitleg betekent dat u ook kunt lezen m3/s, oftewel de 3 ruimtelijke dimensies en tijd.

  E=MC2 staat in dit kader dan ook eenvoudigweg voor Energie = Massa x Ruimtetijd. ๐Ÿ˜‰

  Uit energie kan massa (materie) ontstaan en bij die massa hoort een vaste hoeveelheid ruimtetijd volgens E=MC2. Evenzo kan massa terug omgezet worden naar energie, en volgens E=MC2 moet er dan ook ruimtetijd ‘verdwijnen’.

  E=MC2 is het recept van de vermeende oerknal. Maar E=MC2 kan ook gebruikt worden om aan te tonen dat de oerknal geen Big Bang was, maar een continu proces wat nu nog gaande is. Homogeen in het universum van ruimtetijd en de uitdijing veroorzakend. Hypothetische donkere energie is niet noodzakelijk om dit fenomeen te verklaren.

  E=MC2 beschrijft u zelf prachtig met “Een massa is in feite een generator die zelf zijn eigen tijd en ruimte genereert.”. Eliminatie van deze detailfoutjes brengt uw visie op de formule daarmee in overeenstemming.

  Het verandert wel in details uw overige redenatie. Maar ik denk dat dat zichzelf wel wijst aangezien u ook zelf tot hier bent gekomen. Ook ik zal mijn foutjes nog hebben. Daar zijn we mensen voor. ๐Ÿ™‚

 4. Dennis

  Hallo,

  Interessant perspectief. De vraag die bij mij opkomt is of hier nog wel sprake is van een constante snelheid of dat de massa en daarmee tijd-ruimte in snelheid toeneemt, gelijk opgaand met het versneld uitdijen van het universum.

  Een totaal andere vraag is of jouw stelling nog wel opgaat binnen een systeem, bijvoorbeeld de snelheid waarmee licht de overzijde van een kamer bereikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: