Bij iedere stap die je zet, iedere ademhaling, creëer je een nieuw stukje universum..

De wereld waarin jij zelf leeft met al je vrienden, kennissen, vijanden(?) en jouw eigen baan of juist niet, dát is jouw eigen universum. In het kort, jouw wereld is jouw eigen universum en je bent vrij om je leven te leiden zoals je dat het liefst zou willen. Ieder mens mag zijn eigen pad volgen en maakt zelf de keuzes tussen de dingen die hij of zij wil doen. Dat dit pad gekruist kan worden door anderen die jij tijdens je leven tegenkomt op je eigen pad is deel van het verhaal wat jij beleeft in jouw eigen universum.  Niet alles wat je tegenkomt of zal tegenkomen is al bekend, ieder mens wandelt over zijn eigen pad door het universum, en ieder mens zal invloed uitoefenen op de route die jij kiest over je eigen pad. Er zijn natuurlijk momenten waarop je je eigen pad deelt met het pad van een ander. Je kunt je leven immers een tijdje delen met een ander, en hoewel je beide over je eigen pad loopt kun je hierbij natuurlijk wel elkaars paden dicht naast elkaar bewandelen.

De realiteit van het universum is de realiteit die je zelf wenst te creëeren. En hoewel je eigen pad altijd uiterst smal blijft kunnen mensen die door velen gevold worden een brede weg creëeren die jij kunt volgen of juist oversteken. Je bent ook vrij om tegen de stroom in te gaan, er is niemand die jou kan of moet vertellen wat jij moet doen. Je bent volledig vrij, maar het kost soms moeite om een brede weg over te steken. De grote massa op de druk bewandelde route zal altijd trachten om je mee te voeren in de grote stroom van de massa.

De absolute grens van het universum is de grens vanuit waar wij verder gaan in de ruimtetijd. En bij iedere stap die jij zet creëer je een nieuw stukje universum. Als je me zou vragen wat er voorbij het universum zou zijn dan is het antwoord daarop “niets”, want datgene wat voorbij het universum ligt is het gene wat nog niet bestaan heeft.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: