Je eigen bewustzijn is de grens van het universum..

Hoe het bewustzijn precies werkt is niet eenvoudig te beantwoorden. Maar het wordt vrij duidelijk als we het woord bewustzijn gewoon in twee stukjes delen. Bewust-zijn. Bewust zijn is niets meer dan je realiseren dat je er bent. Niets meer en niets minder. Ik ben, dus ik besta, dát is bewustzijn. En net als ieder mens heeft ook ieder dier een bewustzijn, voor planten, bomen etc.  zou ik dat ook durven beweren maar het soort bewustzijn die zij hebben is wellicht totaal anders zijn dan het onze. Maar dat hoeft niet perse zo te zijn, het is maar net hoe “hoog” je je eigen bewustzijn inschat t.o.v. alles om je heen wat leeft. Mijn inziens is het universum een levend geheel en heeft het universum ook een bewustzijn, wij als mens zijn te vergelijken met de enkele cellen in een overkoepelend lichaam. Je zou je daarbij ook kunnen voorstellen dat iedere cel in je eigen  lichaam een eigen bewustzijn heeft en dat deze cellen behoorlijk trouw zijn aan de regels die de hersenen voor jouw lichaam bepaald hebben. De hersenen als de 1e en 2e kamer van het lichaam en de lichaamscellen als Henk en Ingrid die de opgelegde regeltjes trouw volgen. Dit moet je niet heel letterlijk opvatten, maar het is min of meer bewezen dat de input die jouw hersenen ontvangen wel degelijk van invloed zijn op jouw lichaamscellen. Een bewustzijn met stress veroorzaakt bepaalde ziektes eerder dan een bewustzijn  in rust. Het bewustzijn heeft invloed op je gezondheid. Gedachtes kunnen je letterlijk ziek maken.

Als ik nu stel dat het bewustzijn de grens van het universum is gaat dit voornamelijk over het bewust zijn van het heden. Het heden is datgene wat wij “nu” noemen. “nu”is echter behoorlijk vluchtig, zodra je het uitspreekt is het alweer verleden. Het “nu” is eigenlijk ongrijpbaar, je kunt het niet een even vasthouden. Tenzij je letterlijk in staat zou zijn om op een bepaald tijdstip met je vingers te knippen waarna alles tot stilstand zou komen, deze Tita Tovenaar toestand is echter niet bereikbaar voor de mens of welke massa dan ook, alle massa die bestaat is overgelaten aan tijdsverloop. Sommige massa houd langer stand dan de ander, maar iedere massa draagt een inwendige klok met zich mee waarin hij of zij is ontstaan en een moment dat deze massa niet meer bestaat. Wellicht kunnen sommige massa’s nagenoeg een eeuwigheid bestaan, maar die eeuwigheid bestaat enkel omdat er ook een eeuwigheid aan tijd voorbij kan gaan. Gedurende die eeuwigheid heeft een massa een bepaalde frequentie. En om het eenvoudig te houden, de frequentie is een waarde waarin bepaalde atomen trillen, dit trillen is een vorm van beweging. Zonder deze beweging zou de frequentie 0 zijn. Een frequentie van 0 bestaat niet voor massa, bij een frequentie van 0 zou de temperatuur van een massa het absolute nulpunt Kelvin bereiken en een massa zou dan letterlijk uit elkaar vallen. Grappig is dat, bij een frequentie van 0 ( geen beweging) gaat een massa over in straling. Dat is apart, want daar waar de wetenschap beweerd dat straling ( zoals licht) een soort van maximale snelheid bereikt, daar blijkt alle beweging uit een massa te zijn verdwenen. Vandaar dus dat het vreemd is om over de lichtsnelheid te spreken, de lichtsnelheid wordt bereikt door alle beweging uit een massa te halen.

De lichtsnelheid zou dan ook helemaal niet gezien mogen worden als een snelheid, de lichtsnelheid bereikt een massa immers bij een frequentie van 0. Wat dit wil zeggen is dat als je alle bewegingsenergie uit een massa haalt dat deze over gaat in straling. En in feite is dat precies wat we doen bij het “afsteken” van een atoombom. Bij de ontlading van een atoombom heft een bepaalde kritische massa zijn eigen energie op. Alle energie die in een massa aanwezig is, en energie bestaat uit bewegende massa, wordt bij een atoombom in één keer uit de massa gehaald. De enorme knal die je ziet bij een atoombom is in feite de dreun die je ziet als een massa met een snelheid van 300.000km/s in 1 klap tot stilstand komt. Bij een atoombom komt een massa als het ware tot absolute stilstand, en absolute stilstand dát is wat wij nu nog zien als de lichtsnelheid. Maar dat is dus fout. Licht heeft geen snelheid en reist niet in of door de tijd. Daarintegen doet massa dit wel. De lichtsnelheid is in feite het nulpunt van de 4 dimensionale ruimtetijd. Voor fotonen bestaan tijd en ruimte niet en met een klein beetje logica begrijp je dan ook dat er helemaal geen beweging kan zijn zonder tijd en ruimte. Om te bewegen heb je naast tijd natuurlijk ook ruimte nodig.

Wat licht wel is, is dat licht slechts een spoor laat zien van vergane ruimte en tijd. We moeten hiervoor wel overschakelen van een 3 dimensionale wereld die wij zien naar een 4 dimensionale ruimtetijd die wij ons amper kunnen voorstellen. Daar waar massa altijd verder gaat in de 4 dimensionale ruimtetijd daar blijft licht achter in een 3 dimensionale ruimte zonder ooit nog een stap voor of achteruit te zetten in de tijd. En het is letterlijk het heden wat hierbij niet louter de grens is tussen verleden en toekomst, dat is tenslotte logisch, maar het heden is ook de grens tussen de ruimte van het verleden en de ruimte die wij in de toekomst zullen betreden. Bij iedere stap en of beslissing die u neemt ontstaat er letterlijk een nieuw stukje ruimte. De snelheid waarmee deze nieuwe ruimte ontstaat is gelijk aan de snelheid van massa en verloop van tijd. En dese laatste snelheid is wat wij nu nog zien als de lichtsnelheid, maar in feite is de lichtsnelheid die wij meten de snelheid van massa door de ruimtetijd. Licht zelf heeft geen snelheid.

Tot zover dan maar weer, het eigen bewustzijn of datgene wat u als het “nu” ervaart is de werkelijke grens van het universum. Licht is slechts een spoor wat achterblijft in de ruimtetijd van het verleden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: