Vervolg tweelingparadox dilemma..

In onderstaande afbeelding laat ik middels een eenvoudige schets zien hoe de aarde gedurende een half jaar rond de Zon draait terwijl een reiziger op zijn eigen klok slechts 1 maand onderweg zal zijn. Op het moment van vertrek vertrekt er ook een foton met 300.000km/s in verticale richting ( Zuid-Noord) op de beweging van zowel de aarde als de reiziger. Beide kunnen nu stellen dat dit foton gedurende iedere seconde, op hun eigen klok, telkens 300.000km verder van hen verwijderd raakt. Een foton gaat immers altijd met 300.000km/s gemeten t.o.v. hun eigen klok.

 

Bij terugkomst zal blijken dat de klok van de reiziger trager is gegaan. Dit is exact wat de tweeling paradox ook voorspelt wanneer een reiziger met hoge snelheid een reis zou maken. Wat hierbij een probleem oplevert voor de afgelegde weg van het foton wat voor beide op tijdstip 1-1-2012 vertrok is dat dit foton voor de aardbewoner 6 licht”maanden” ( een half lichtjaar) verwijderd zou moeten zijn. Voor de reiziger zou dit foton slechts 1 licht”maand” verwijderd zijn.

Dit kan enkel verklaard worden indien de aarde de langste weg heeft afgelegd en niet de reiziger. De lengtecontractie geldt immers enkel in de bewegingsrichting van zowel de aarde als de reiziger en niet in de verticale richting van het foton t.o.v. beide waarnemers. Op zich is het helemaal niet zo moeilijk om het misverstand van Einstein te begrijpen. De persoon die de langste weg aflegt ondervindt het grootste tijdsverloop. De persoon die de minste tijd meet gaat het traagst. Tijdsverloop en beweging zijn verweven met elkaar waarbij de snelst lopende klok ook het snelst beweegt door het universum. “bewegende klokken lopen trager”, maar dat komt dan ook puur omdat ze trager door het universum en de ruimtetijd bewegen.

En indien we ooit de lichtsnelheid zouden kunnen bereiken dan bereiken we het absolute nulpunt van zowel tijdsverloop als beweging. Een groter rustpunt bestaat er niet in het universum.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: