Voor fotonen bestaat er geen tijd en ruimte..

Dit zou iedere wetenschapper in feite kunnen bevestigen. Tijd en ruimte zijn begrippen die bij de licht “snelheid” niet meer bestaan. Hoe komt men dan op het idee dat fotonen heel snel zouden gaan, kan er sprake van beweging zijn zonder tijd en ruimte? Ach ja, ik blijf erbij.. Licht/fotonen hebben geen snelheid, de tijd en ruimte om te bewegen ontbreekt simpelweg voor fotonen. Toch vreemd dat niemand in de wetenschap ooit heeft nagedacht over het idee dat licht geen snelheid zou hebben en dat de licht “snelheid” in feite het nulpunt van tijd en ruimte is waarbij tijd en ruimte afwezig zijn. Het is massa die zijn eigen snelheid door de ruimtetijd meet zodra hij of zij meet dat fotonen een snelheid hebben. Wij zijn als de reizigers in een trein die denken dat de rails heel snel gaat terwijl de rails met hoge snelheid onder ons door gaat. Zodra we echter de snelheid van de rails zouden bereiken zouden we merken dat de trein heel hard gaat terwijl de rails zelf niet in beweging is. Het is echter onmogelijk om een massa absoluut stil te zetten in de tijd en ruimte. En daarom zal een massa nooit de lichtsnelheid kunnen bereiken. Je kunt een massa niet uit de tijd en ruimte halen zonder deze te vernietigen. Massa kan nooit het absolute nulpunt van tijd en ruimte bereiken. 

    

Advertenties

6 Reacties op “Voor fotonen bestaat er geen tijd en ruimte..

 1. NooT

  “Dit zou iedere wetenschapper in feite kunnen bevestigen. Tijd en ruimte zijn begrippen die bij de licht “snelheid” niet meer bestaan. Hoe komt men dan op het idee dat fotonen heel snel zouden gaan, kan er sprake van beweging zijn zonder tijd en ruimte?”

  Deze eerste alinea is duidelijk genoeg (de rest heb ik (nog) niet (meer) gelezen).

  Tijd en ruimte bestaan niet voor het foton.
  Eens.
  Maar het idee dat fotonen (licht) heel snel zou(den) gaan is natuurlijk geheel legitiem, want dan heb je het over hoe het voor òns is. Voor die fotonen bestaan tijd en ruimte dan wel niet, voor ons toch wel hè. En in onze wereld hebben die krengen nou eenmaal een grote snelheid.

  Case closed.

  Geen idee, nog altijd niet! , waar je nou toch in ’s hemelsnaam naartoe wilt met je quaeste…

 2. Er klopt iets niet aan dit model.

  De trein kan zo hard reizen als hij wil dus ook met 2c dat geeft een tegenspraak met de maximale snelheid van c.

 3. De trein kan echter nooit absoluut in rust zijn, en fotonen zijn dat wel.

 4. Dat is geen reactie op mijn opmerking.

 5. Een lange radiostilte Ruud! ( = fotonenstilte) (staan ze toch stil … )

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: