Een beetje ijs op de weg bewijst het ongelijk van Einstein..

Ik heb al eens eerder geschreven over het verschil tussen bewegen en verplaatsen. Snelheidsverschillen zijn in feite een illusie en onder ideale omstandigheden bestaan er eigenlijk geen snelheidsverschillen. Dit is heel goed duidelijk te maken dankzij een beetje gladheid op de weg waarbij het verschil tussen wel of geen grip op de weg wel heel erg duidelijk is.

De wielen van een auto brengen de kracht van een motor over op de weg. Als er voldoende grip is gaat het voertuig dan ook gewoon voor of achteruit waarbij de banden niet doorslippen. Het voertuig gaat vooruit omdat het snelheidsverschil tussen de wielen en de weg als het ware worden opgeheven. Een kracht overbrengen is in feite niets anders dan het opheffen van snelheidsverschillen. De snelheid van de weg is in feite gelijk aan de snelheid van het oppervlak van de band, dit is te vergelijken met een starre verbinding waarbij waarbij kracht wordt omgezet in een beweging. Het netto snelheidsverschil tussen band en weg is hierbij 0.  Als het nu erg glad is waarbij de banden doorspinnen  “slip” dan is er duidelijk wel een snelheidsverschil tussen band en weg en komt het voertuig niet vooruit.

Als u nu werkelijk begrijpt wat ik hier schrijf zou dat in feite voldoende zijn om te begrijpen waarom de relativiteitstheorie een foutje bevat. Maar het is zo eenvoudig dat u het niet ziet.

Best wel grappig eigenlijk…

Advertenties

4 Reacties op “Een beetje ijs op de weg bewijst het ongelijk van Einstein..

  1. NooT

    Ik hoop voor jou dat bij jouw taxi er wel snelheidsverschil tussen de wielen en de weg bestaat, anders neem ik wel een andere.

  2. NooT

    Het is voor jou te hopen dat er bij jouw taxi wel een snelheidsverschil bestaat tussen de wielen en de weg, anders neem ik liever een andere…

  3. Eelco

    He, NooT is er ook nog …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: