Op de grens tussen gisteren en morgen..

Hoeveel wetenschap is er voor nodig om te bewijzen dat u zich altijd op de grens tussen gisteren en morgen bevindt? Wellicht is dit wetenschappelijk gezien niet te bewijzen maar het volstrekt duidelijk dat gisteren geweest is en dat morgen nog moet komen.

De vraag die de wetenschap zichzelf zou moeten stellen is vrij eenvoudig. We weten dat alles wat we waarnemen al geweest is. Alles wat u ziet is geschiedenis, des te verder u kijkt, des te dieper u in het verleden kijkt. Dat tijd en ruimte ( lees afstand)  op deze wijze onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden is niet echt een verrassing. In letterlijke zin nemen verschillende gebeurtenissen in de tijd waar door naar verschillende afstanden te kijken.

Iets wat we op 300.000km afstand zien gebeuren is zo’n seconde geleden werkelijkheid geweest, en als we iets zien gebeuren op 5 lichtjaar afstand dan is dat 5 jaar geleden werkelijkheid geweest.  Iedere afstand vertegenwoordigt zijn eigen blik terug in het verleden. Alleen uzelf als  waarnemer bevindt zich in het “nu”.

Dat u nu de illusie heeft dat we allemaal op hetzelfde tijdstip leven, bijvoorbeeld vandaag 28-2-2012 is ook een illusie die enkel bestaat vanwege het feit dat we een gezamenlijke kalender gebruiken. Uw eigen persoonlijke kalender bent u vergeten of u misschien heeft u zich nooit beseft dat deze ook bestaat.

Misschien klinkt het vreemd, maar het enige tijdstip wat echt bestaat is uw eigen persoonlijke moment in de ruimtetijd. U vertegenwoordigt uzelf op uw eigen plaats en tijd in de ruimte. En dat maakt u in feite een 4 dimensionaal wezen die zich tot op heden lijkt te verplaatsen binnen een 3 dimensionale ruimte.  U bent letterlijk vergeten dat u zich 4 dimensionaal verplaatst, op ieder moment bent u op een nieuwe plaatst in de tijd én ruimte. En net zoals u zich niet 2x op exact hetzelfde tijdstip kunt bevinden, zo bevindt u zich ook nooit 2x op exact dezelfde plaats in de ruimte.  Iedere tijdstip heeft zijn eigen unieke plaatst in de ruimte.

Dit eenvoudige besef kan u ertoe brengen dat u werkelijk leert te begrijpen dat uw eigen besef van het heden, uw bewustzijn, de grens bepaald van uw eigen universum. En met een klein beetje kennis van de kwantum mechanica is het nog maar een klein stapje om te begrijpen dat er inderdaad universele werelden bestaan die parallel naast elkaar lopen. We zouden het enkel iets dichter bij onszelf moeten zoeken. Maar ja, het is menseigen om dat voornamelijk niet te doen.

Grappig eigenlijk..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: