Niets moeilijk aan, maar de mens houdt zich liever vast aan het oude vertrouwde..

Een kleine verandering in ons besef van de werkelijkheid brengt ons een stuk dichter bij onze aanwezigheid in het universum. Daar waar de meeste mensen zich als een soort van toeschouwer zien in het universum daar is slechts een kleine verandering van ons besef van de realiteit voor nodig om in te zien dat wij als waarnemers één geheel vormen met het universum. U bent het universum en andersom, het universum dat zijn wij.

Verleden en toekomt bestaan niet meer of nog niet. Een dag zoals gisteren of het moment van een minuut geleden bestaat louter bij herinnering en is in zekere zin een illusie die ooit bestaan heeft. Exact hetzelfde is er aan de hand met de toekomst. En of dat nou een moment is wat over 5 minuten waar zal blijken te zijn of iets wat over een jaar in onze toekomst zal afspelen. De toekomst bestaat niet en daar is dus ook nog geen tijd of ruimte.

Het universum is niet groter dan het ene moment waarop u beseft dat u bestaat. Dat is in feite een oneindig kort moment wat niet langer duurt dan het enkele moment “nu”. En nu is dat moment al weer voorbij. De vluchtigheid van het absolute heden is als het ware de grens van het universum die telkens een seconde opschuift. En zolang u leeft schuift u telkens een seconde op in de ruimte én tijd.  De werkelijke grens van het universum is uw eigen besef van het heden.  De toekomst die voor ons ligt wordt bepaald door onze eigen keuzes en handelingen  die we nu bepalen. Wat we nu doen is over een seconde echter alweer verleden. Als we de tijd zouden weergeven middels een pijl die steeds verder gaat, dan is het vrij eenvoudig om te beseffen dat ieder individu op het uiterste puntje van die pijl zit. Het kost alleen wat moeite om ons te realiseren dat de ruimte waarin die pijl zich bevindt pas bestaat op het moment dat deze pijl daar is.

De grens van het universum is het gebied tussen datgene wat we wel of niet doen. We creeeren de ruimte en tijd van de toekomst zelf door de keuzes die we nemen in het heden. Eigenlijk heel eenvoudig en simpel. En meer niet.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: