Tijd is niets anders dan het ritme waarin alles beweegt..

En het feit dat klokken minder tijd meten zodra ze de lichtsnelheid naderen wil niets meer of minder zeggen dat alles vertraagt bij het naderen van de lichtsnelheid.

De absolute lichtsnelheid is het punt waarop tijd en beweging ophouden te bestaan. De lichtsnelheid is geen snelheid, het is het absolute nulpunt van tijd en beweging. Het vraagt enkel een ander besef van de werkelijkheid om in te zien dat licht niets anders is dan een spoor van verleden gebeurtenissen die achter blijven in de ruimtetijd van het verleden. Alles wat je nu ziet is al gebeurd. De werkelijkheid die we beleven bestaat in feite uit het verleden.

En in uw eigen heden bent u altijd op de plaats en het tijdstip waar vandaan het universum zich voortzet. Het eigen heden is de grens van het universum. Fotonen laten slechts een spoor van het verleden zien zonder zelf te bewegen,

Advertenties

5 Reacties op “Tijd is niets anders dan het ritme waarin alles beweegt..

 1. Pascal

  haha…nog steeds bezig beste Rudolf ? Dit ritme van de tijd wat je beschrijft begint er al meer op te lijken… en ik schreef je volgens mij al eens eerder dat licht de absolute balans is in een relatie… maar! deze balans bestaat door een onbalans, simpel en toch moeilijk te bevatten.

  • theo

   “het FEIT dat klokken minder tijd meten zodra ze de lichtsnelheid naderen”?

   Sorry Rudolf, maar dat is geen feit. Dat is slechts een subjectieve mening van iemand die zelf niet meebeweegt met de klok. En zéker geen absolute waarheid.

   De klok meet gewoon evenveel tijd, en het is juist het horloge van degene die achterblijft, dat minder tijd meet. Volgens de klok dan.

 2. Dan zou er bij terugkomst van een reiziger dus ook geen tijdsverschil worden gemeten.

  • Theo

   Welke reiziger? Ze reizen per definitie allebei, ten opzichte van elkaar.

   Maar als er sprake is van “terugkomst” dan is er kennelijk ook versnelling en vertraging in het spel, en DAT zorgt voor een absoluut tijdverschil. Dat is heel iets anders (en treedt ook op bij een klok die helemaal geen hoge snelheid heeft maar zich in de buurt van een zwaar object bevindt).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: