Banken zouden geen winst moeten maken..

Een bank die winst maakt is als een motor die olie verbruikt. Des te meer winst er wordt gemaakt, des te meer olie er wordt verbruikt. Voor een gezonde economie is het dus van belang dat een bank nagenoeg geen winst maakt. Tenslotte produceren banken helemaal niets, ze zorgen er enkel voor dat de economie soepel kan verlopen zonder echt iets toe te voegen aan de economie.

Banken die veel geld verdienen onttrekken als het ware geld uit de economie, de winst van banken is een stukje verlies van de “draaiende” economie. Mijn vraag is eigenlijk ofdat bankiers dat zelf ook inzien en of de politiek dit ook begrijpt? Banken zijn zelf niet de motor van de economie, ze dienen er slechts toe om de economie te smeren. Vandaar dus dat een bankenbelasting helemaal niet zo fout is. Het overschot aan smeermiddelen kan beter terug in de staatskas worden gestort dan dat dit geld verdwijnt in de zakken van een kleine groep gelukszoekers.

En aangezien de overheid toch wel garant staat voor een bank zodra deze op punt staat om te vallen kan het dus ook geen kwaad om alle reserves dan maar bij de overheid neer te leggen. Kortom, banken zouden geen winst moeten maken om onze economie gezonder te maken. Dat je dit maar even weet..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: