Het wil er niet echt in bij de wetenschap dat fotonen geen snelheid hebben..

Het blijkt bij natuurkundigen niet te zijn opgevallen dat er iets vreemds aan de hand is met tijdverloop en snelheid. En het is eigenlijk vrij eenvoudig, wel komt voorstellingsvermogen op de eerste plaats en zou u kennis even terzijde kunnen zetten. Ook Einstein hamerde hierop maar bij de huidige generatie natuurkundigen blijkt dat niet te zijn doorgedrongen.

Indien we in staat zouden zijn om sneller dan een foton van A naar B te reizen, dan zouden we terug kunnen kijken in de tijd en ons eigen vertrek kunnen waarnemen. Op zich is dat niet zo vreemd, we kijken nu tenslotte ook al terug in de tijd. Een foton die nu vertrekt vanaf de Zon richting aarde zal ons over zo’n 8 minuten bereiken. Alles wat we nu zien is als het ware geschiedenis.

Ook als een reiziger vertrekt vanaf de Zon richting de aarde, dan is hij al 8 minuten onderweg op het moment dat we hem zien vertrekken. Dat is wel grappig, hij is dan eigenlijk al 8 minuten onderweg en dus al iets dichterbij ons dan dat we kunnen zien. Na iets minder dan 8 minuten ,nadat we hem hebben zien vertrekken, zien we hem op de plaats waar hij was toen wij hem zagen vertrekken. En voor iedere meter die hij dichterbij komt neemt het tijdsverschil waarmee we hem waarnemen een klein beetje af. Na enige tijd zal hij op zo’n 300.000km afstand van ons zijn, en zien we hem met slechts een tijdsverschil van 1 seconde. Dit tijdsverschil wordt steeds kleiner waarna hij op een gegeven momentĀ  in nagenoeg hetzelfde tijdsframe zit als ons.

Het tijdsverschil waarmee we de dingen waarnemen neemt af naar mate onze afstand tussen een massa kleiner wordt. Het tijdsverschil wordt groter zodra de afstand toeneemt.

Als men zich hier iets meer bewust van wordt dan wordt het een stukje eenvoudiger om tijd letterlijk als een dimensie te kunnen zien. Afstanden zijn als het ware tijdsverschillen.

 

 

Advertenties

6 Reacties op “Het wil er niet echt in bij de wetenschap dat fotonen geen snelheid hebben..

 1. NooT

  Het stukje is redelijk redelijk maar wat er boven staat staat er totaal los van en is onzinnig.

 2. Dank je, maar ook de titel klopt. Tenslotte gaat het er niet in bij de meeste wetenschappers dat fotonen geen snelheid zouden hebben..:)

 3. Luc

  Ik zie het verband tussen de ttel en de inhoud niet echt. Kan je dat even meer verduidelijken ?

 4. Is deze quote wel duidelijk?

  “Als men zich hier iets meer bewust van wordt dan wordt het een stukje eenvoudiger om tijd letterlijk als een dimensie te kunnen zien. Afstanden zijn als het ware tijdsverschillen”.

 5. NoSuit,NoHearts

  De quote is heel duidelijk. Hoe volgt daaruit dat een foton geen snelheid heeft?

  (Heeft volgens jou de reiziger in jouw verhaaltje die vanaf de zon naar ons reist eigenlijk wel een snelheid?)

 6. De reiziger is zeker in beweging, maar zijn snelheid is natuurlijk relatief.
  Het punt wat ik hier duidelijk probeer te maken is dat men door te bewegen letterlijk verschuift in de tijd.
  Des te kleiner de afstand, des te meer men een object ziet in real time. En des te groter de afstand, des te groter het tijdsverschil waarmee men een object ziet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: