Einstein? Foutje bedankt..

Er is geen hardnekkiger geloof dan het geloof van de wetenschap in de snelheid van licht. Het valt dan ook niet mee om in deze wetenschappelijke kerk te verkondigen dat fotonen helemaal geen snelheid hebben.

Wiskundig is het tegendeel allemaal eenvoudig aan te tonen, maar daar wil de wetenschap niets van weten. En als het om het voorstellingsvermogen gaat dan zijn er nog minder mensen thuis. Het wiskundige probleem wat er is is dat de wetenschap geen onderscheid maakt tussen 0 en oneindig. Dat u dat maar even weet. Bij de absolute lichtsnelheid stopt letterlijk het tijdsverloop,  een reiziger die met een foton mee zou kunnen reizen is bij aankomst nog net zo oud als dat hij “was” bij vertrek.  Indien hij bijvoorbeeld zou vertrekken vanaf een ster hier 5 lichtjaar vandaan, en hij zit op dat moment op het toilet, dan komt hij over 5 jaar aan en zit hij nog steeds op dat toilet. Hij heeft zelf geen cm kunnen bewegen in zijn ruimteschip.

En u hoeft enkel maar te begrijpen dat de reiziger de tijd niet heeft gehad om van het toilet te komen om te weten dat hij en zijn ruimteschip eigenlijk nooit in beweging zijn geweest. Tja, in zijn 0 seconde zijn wij wel 5 jaar ouder geworden.

Advertenties

8 Reacties op “Einstein? Foutje bedankt..

 1. NoSuit,NoHearts

  Ten opzichte van een foton ga ik met de lichtsnelheid. Volgens jouw theorie kan ik me dus niet bewegen, en wordt ik niet ouder. Het eerste zal mijn vrouw niet zo leuk vinden, het tweede weer wel.

 2. Het grote verschil zit hem erin dat jij wel ouder wordt en een foton niet. Beweging wordt eigenlijk bepaald door tijdsverschillen, ieder moment speelt zich af op een ander tijdstip. En ieder tijdstip vindt plaatst in een verschuivende ruimte.

  Een goede vergelijking zijn de frames van een film, ieder frame op zich is een stilstaand moment in de tijd. En iedere verandering vindt plaatst in een nieuw frame op een “nieuw” tijdstip.

 3. NoSuit,NoHearts

  Het grote verschil tussen jouw theorie en de waarheid is dat ik in jouw theorie niet ouder word, en in de waarheid wel.

  Helaas meneer, je theorie klinkt leuk maar is fout.

 4. Jij gaat met 300.000km/s richting de toekomst, een foton gaat 0m/0s. De lichtsnelheid is 0 en jij gaat continu vooruit in de tijd en wordt dus wel ouder.

 5. NoSuit,NoHearts

  Een foton gaat niet 0m/0s (of beter gezegd, dat heeft geen betekenis), daar ga je de mist in. Een foton gaat 300.000 km/s.

  Ik leg in 0 seconden ook 0 meter af. Ten opzichte van wat dan ook. Volgens jouw theorietje word ik dus niet ouder. Ik kan je babyfoto’s laten zien die het tegendeel bewijzen. Ergo: jouw theorie heeft het bij het verkeerde eind.

 6. Er is toch een verschil waar je overheen kijkt. Voor jou wordt het inderdaad wel later, voor een foton niet.

 7. NoSuit,NoHearts

  Voor mij wordt het in die 0 seconden niet later. Net zomin als dat het voor dat foton in die 0 seconden later wordt.

  Ben je eigenlijk wel serieus? Ik begin het me af te vragen, want je maakt overduidelijke redeneerfouten die jou zelf ook moeten opvallen. Als je niet serieus bent, dan is het wel een heel uitgebreide grap.
  Als je wel serieus bent, dan lijkt het er heel erg op dat je per sé wil horen dat jouw theorie klopt, en dat je alles wat dat tegenspreekt negeert. Er was pas ook zo’n man die dat deed, de heer Stapel. Het lijkt wel alsof je zelf niet meer kritisch naar je ideeën kan kijken.

 8. Voor een foton bestaat er geen 2e seconde, voor jou wel. Op de klok van een foton is het altijd even laat, voor jou wordt het wel later. Capice?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: