Hoe multidimensionaal kijkt u naar buiten?

Er bestaat nogal een misverstand in onze wereld in de wijze waarop we naar onze realiteit kijken. U staat er niet dagelijks bij stil, maar hoe vaak beseft u dat alles wat u ziet een projectie is die uw hersenen u letterlijk laten zien tussen uw oren?

Misschien is een kleine toelichting hier op zijn plaatst. Ik zal mijn uiterste best doen om u hierin een klein beetje te verlichten. Laat ik gewoon beginnen bij datgene wat u nu ziet, dikke kans dat dat deze lettertjes zijn die u nu aandachtig (?) aan het lezen bent. U leest deze tekst waarschijnlijk vanaf uw scherm  waar u op dit moment naar staart, misschien heeft u wel de moeite genomen om dit uit te printen en leest u dit van een blaadje. Het scherm of het blaadje heeft u voor zich. Wat er nu letterlijk gebeurd is dat uw ogen energie opvangen in de vorm van licht waarna uw hersenen deze energie omzetten in beeld. Uw ogen zijn eigenlijk antennes die zeer gevoelig zijn voor elektromagnetische straling en uw hersenen zetten deze straling om in beeld waarna u een projectie voorgeschoteld krijgt. Letterlijk gezien ziet u niets “buiten” uw eigen hoofd, maar is alles wat u ziet een projectie van de hersenen die zich redelijkerwijs tussen uw oren bevinden. Alles wat u ziet, ziet u letterlijk tussen uw oren. Op dezelfde wijze zijn de hersenen in staat om u een realiteit voor te schotelen als u droomt, in uw dromen ziet u ook terwijl uw ogen gesloten zijn, of uw hersenen schotelen u een werkelijkheid voor als u uw ogen geopend heeft.  Hoe je het went of keert,  alles wat we zien is slechts een projectie van de hersenen. Er bestaat geen zichtbaar “buiten”.

Als u zich hier bewust van bent zou u zich voor de aardigheid eens kunnen voorstellen hoe de realiteit eruit had gezien als we zowel ogen op ons voor en achterhoofd hadden gehad. Voor ons als mens misschien ondenkbaar, maar stelt u zich maar eens voor dat u een vis was geweest waarbij uw ogen zo ongeveer op uw wangen hadden gezeten. U zou in 1 oogwenk 360 graden om u heen kijken waarbij het begrip voor en achter niets anders zou zijn dan de plaats waar u was en de plaats waar u naar toe gaat. Om precies aan te geven wat voor en achter zijn wordt erg lastig op het moment dat u in rust bent. U kijkt 360 graden om u heen en alles ligt zowel voor als achter u. Het verschil tussen voor en achter zou enkel gedefinieerd kunnen worden door tijd, en dan wel op die wijze dat verleden achter u zou moeten liggen en de toekomt voor. Maar hoe dan als u terugkeert naar een plaatst waar u eerder geweest was? Ligt het verleden dan voor u en de toekomst achter u?

Tja, de dimensie tijd als ruimtelijke dimensie laat zich niet makkelijk vangen, wij als mens met slechts 2 ogen op ons relatieve voorhoofd zijn als een baksteen die wil vliegen. Het kan wel, maar je zult dan wel iemand nodig hebben die heel ver kan gooien. 🙂

Advertenties

5 Reacties op “Hoe multidimensionaal kijkt u naar buiten?

 1. hansi

  Bedankt voor het zo duidelijk uitleggen, ik snapte het direkt.
  De meeste mensen die zich bezig houden met de ”4de dimensie”
  konden het mij nooit zo goed uitleggen omdat ze het waarschijnlijk
  zelf nog niet zo goed begrijpen.

  vriendelijke groeten,
  multihansi

 2. Graag gedaan, ik hoop dat je mijn andere bijdragen ook helder vindt. Dank voor je reactie!

  • Doctor Who

   Wat hier wordt beschreven is multi-directioneel zicht:
   dat blijft gewoon binnen de drie ruimtelijke dimensies, tw: lengte, breedte en diepte.
   Binnen die drie dimensies (de ruimte) kun je tegelijkertijd in meerdere richringen (directies) kijken – denk maar aan radar:
   daarmee zie je 360º rondom je omgeving, maar het verandert niets aan voor of achter.
   Een schip voorzien van radar blijft immers vooruit varen.

   Een vierde dimensie betreft echter een extra toevoeging aan de bestaande drie.
   En inderdaad – wat zou dat voor iets moeten zijn? Hoe is dat voor te stellen?
   Helaas niet door 360º rondom te kunnen kijken in één oogopslag, want dat bestaat al in de huidige drie.

   Helaas geeft dit artikel geen uitsluitsel over wat de “4e dimensie” behelst.

 3. Het staat er toch echt in beschreven.

 4. Doctor Who

  Het heeft niets met de 4e dimensie te maken want je blijft gewoon drie dimensies waarnemen, ook al doe je dat in één oogopslag in alle richtingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: