Tijd meten d.m.v. van de lichtsnelheid, Lentecontractie werkt immers enkel in de bewegingsrichting van een massa.

Op dezelfde wijze waarop de wijzers van een klok met een constante snelheid hun rondjes draaien, zo kunnen we in principe iedere constante snelheid gebruiken om tijd te meten. Nu stel ik voor om een foton ( A ) als het ware af te vuren in de axiale bewegingsrichting van de aarde, dat is vanaf het Zuiden gezien richting het Noorden, waarna deze foton voor iedere seconde die we meten telkens 300.0000km verder is.

 

Indien we nu een ruimtereiziger met een bepaalde snelheid een reis laten maken ( met een knipoog naar de tweelingparadox) waarna deze terugkeert nar de aarde in de radiale richtring van de aarde dan zou er een tijdsverschil ontstaan tussen de aardbewoners en de reiziger.

Gedurende de reis van de ruimtereiziger zal deze ook continue een lichtsnelheid meten van 300.000km/s in de axiale bewegingsrichting van de raket. A als B beginnen op hetzelfde tijdstip vanaf dezelfde plaatst de afgelegde weg van een foton te meten in de axiale richting van de aarde. Ook tijdens de reis blijft de reiziger deze beweging volgen. Beide volgen als het ware dezelfde foton vanaf het begin tot aan het eind van de reis. De aardbewoners noemen we A en de reiziger nomen we B.Bij vertrek stonden de klokken van A en B gelijk. Bij terugkomst blijkt dat de aardbewoners 3600 seconde ouder zijn geworden en dat B slechts 60 seconde ouder is geworden, hij ging dan ook erg hard.

Bij terugkomst vergelijken ze elkaar klokken weer, er is overduidelijk een tijdsverschil.

Het foton wat ze vanaf het begin van de reis zijn gaan volgen is nu dus slechts 60 x 300.000km verwijderd vanaf de reiziger maar 3600 x 300.000km verwijderd vanaf de aardbewoners.

Hoe kan het dat het foton in axiale richting minder ver van de reiziger is verwijderd dan dat het verwijderd is van de aardbewoners?

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: