Laat ik dan maar beginnen met iets wat u wel begrijpt..

Dat snelheden relatief zijn t.o.v. elkaar is denk ik wel duidelijk.  Als 2 punten A en B in beweging zijn t.o.v. elkaar is niet vast te stellen of A beweegt of B.

En dit gegeven is voldoende om te begrijpen dat Einstein het mis had. Maar ja.. dat interesseert verder niemand..  Jammer..

Advertenties

7 Reacties op “Laat ik dan maar beginnen met iets wat u wel begrijpt..

 1. Als 2 punten (A en B) in beweging t.o.v. elkaar zijn dan is al vastgesteld dat ze allebei bewegen.

 2. Dat klopt, maar hoe bepaal je dan welk punt sneller is dan de ander?

 3. Peter

  Rudlof, je hebt dit al zo vaak aan de kaak gesteld, dit exacte voorbeeld zelfs. En men heeft je al zo vaak verteld waar je denkfout(en) zich bevinden. Je bent een plaat met een kras erop.
  Je vervolg op deze stelling is ook al zo vaak voorbij gekomen: Wij bewegen tov fotonen met de snelheid van het licht dus je kunt dan net zo goed stellen dat fotonen stilstaan blablabla.
  Wordt je nooit moe van jezelf?

 4. In je vorige bijdrage, je denkfout: C kan niet stilstaand observerend zijn…. *zucht*

 5. Dat klopt, we weten eigenlijk niet eens onze absolute snelheid door het universum. Ook die snelheid is tot op heden relatief, Ik kan daar het tegendeel van bewijzen als je daar interesse in hebt..

 6. NoSuit,NoHearts

  Ik heb wel interesse in een bewijs van het tegendeel. De gehele natuurkundewereld zou daar interesse in hebben, inclusief het nobelprijscomité.

  Ik weet alleen dat jij dit bewijs niet gaat leveren, maar dat je een halve stelling zal deponeren, met vele open vragen en onduidelijk gebruikte termen, en dat het hoogstwaarschijnlijk zal eindigen met een vraag aan je lezers, en wie die vraag zou kunnen beantwoorden zou het direct met je eens zijn, en de rest zou gewoon niet openstaan voor jouw idee.

  En sorry, daar heb ik geen interesse in. Maar als je die fase zou kunnen overslaan, en een bewijspoging op zou willen schrijven, zou het een hele vooruitgang zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: