Bij de lichtsnelheid stopt tijdsverloop. Maar bestaat er dan beweging zonder tijd?

Indien we in staat zouden zijn om met een foton mee te kunnen reizen dan zouden we ook in staat zijn om overal in het universum te belanden zonder ook maar 1 seconde ouder te worden.

Stel bijvoorbeeld dat een reiziger vandaag vanaf de aarde vertrekt met zo’n 99.9998c en hierbij in een enorme cirkel van ons vandaan reist en terugkeert,= dan zou het zomaar zo kunnen zijn dat hij over 5 jaar bij ons terugkeert terwijl hij naar eigen zeggen slechts 7 dagen onderweg is geweest. Indien er nu een 3e waarnemer zou zijn die op de klok van de reiziger kon kijken en op onze aardse klok,  dan zou hij zien dat onze klok veel sneller ging. En logischerwijs zou hij de klok van de reiziger veel trager zien gaan dan de aardse klok.  In vergelijking tot elkaar, de aarde en de reiziger, zou hij de reiziger in slow motion zien bewegen en de aardbewoners dus eigenlijk erg snel.

Ook dit is weer eens voldoende om te begrijpen dat de lichtsnelheid helemaal geen snelheid is. Wie met de snelheid van licht kan reizen is juist uiterst traag.

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Bij de lichtsnelheid stopt tijdsverloop. Maar bestaat er dan beweging zonder tijd?

  1. Mijn bejaarde schooljuf zei altijd snelheid +afstand heeft een bepaalde tijd het is alleen hoe hoog is je snelheid om de tijd te bepalen afstand maakt niet uit het is de snelheid die bepaald hoe lang je er over doet als je met licht snelheid de ruimte in vliegt 5 jaar en komt dan terug heb je weer 5 jaar nodig dus ben je 10 jaar weg en als je die afsatand met halve licht snelheid reist ben je 20 jaar weg dan ben je net zover geweest het duurde alleen wat langer en de tijd hier op aarde verandert niet ook in de ruimte niet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: