Als we dan toch op zoek zijn naar wel of geen God, waarom kijken we dan zo beroerd?

Laat ik ook maar een duit in het zakje van de gelovige versus de ongelovige doen.  Ook de ongelovige is een gelovige, en voor de gelovige bestaat er ook geen zekerheid dat hij of zij het juiste geloof heeft. Wat een zooitje eigenlijk, niemand die weet wat we hier nou eigenlijk aan het doen zijn en iedereen wijst elkaar de weg. De oplossing zit hem voornamelijk in het leren kennen van jezelf en het herstellen van jou eigen verbinding met het universum.  Niemand kan je vertellen wat waar is, en de enige Tomtom  die je in de goede richting kan sturen is je eigen wijsheid, goed te combineren met eigenwijs zijn.

“Pietje zei: Het Koninkrijk van de Vader is vergelijkbaar met een vrouw die een kruik droeg, gevuld met meel. Terwijl ze over de weg liep, ver van huis, brak het oor van de kruik. Het meel ledigde zichzelf achter haar op de weg. Ze merkte het niet op, ze was zich van geen ongeluk bewust. Toen ze haar huis bereikte, zette ze de kruik neer en ontdekte dat hij leeg was.”
Wijsheid en kennis worden maar al te vaak met elkaar verward,  wijsheid “is” en kennis is wat we denken dat het “is” of zou moeten zijn. Kennis is vergankelijk en wijsheid is iets wat groeit.  Zo is de appel slechts een stukje kennis wat kan uitgroeien tot een boom.  Maar de boom is niet de appel.  De boom is de wijsheid waar kennis aan kan groeien.  Slechts de appel met wijsheid zal uitgroeien tot een boom, de appel met slechts kennis zal deze verliezen en opgaan in aarde.  En als we dan toch op zoek zijn naar God of geen God dan zouden we ten eerste de logica van ons universum moeten doorzien door te leren luisteren naar de verhalen die het universum ons verteld. Het universum spreekt een taal die slechts gehoord kan worden door te leren luisteren naar wat je ziet en te leren zien wat je hoort. En ja, daar is een hele eenvoudige logica in. Maar de mens lijkt er zijn of haar ogen voor te sluiten.

De gelovige en de ongelovige kijken samen naar de oceaan.

De ongelovige telt de druppels water en zal tot de conclusie komen dat de oceaan bestaat uit heel veel druppels water. Maar de oceaan bestaat dan niet, er bestaan alleen maar heel veel druppels water zal hij zeggen. De gelovige ziet de oceaan en zegt dat dat God is. Beide hebben gelijk..:)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: