Iedereen kan klokkijken, maar niemand die weet wat tijd is..:)

Heel handig dat je met een klok tijd kunt meten, maar als je een wetenschapper nou gaat vragen wat tijd eigenlijk is dan geven ze niet thuis. Ja, ze gaan dan een beetje moeilijk door over de trillingen van atoom, die de tijd heel exact meten, maar de echte vraag…. Wat meet je dan? Die vraag blijft onbeantwoord.

Het wordt nog leuker als je gaat vragen wat men meet als je de temperatuur meet van e.a. massa. Ook in dat geval meet je trillingen. Kortom, of je nu de tijd meet of de temperatuur. In beide gevallen meet je exact hetzelfde, men meet trillingen.

Kortom, volgens de beredenatie van de wetenschap is klokkijken exact hetzelfde als een temperatuur meten. En meet je een temperatuur door klok te kijken..:) Maar vooralsnog weet niemand te vertellen wat tijd echt is, wát meet men nu eigenlijk al;s we tijd meten? Is tijd de trilling van een atoom, is een trilling toevallig ook een beweging? Bestaat er tijd zonder beweging?

Ik zal het antwoord geven. Tijd is een maatstaaf voor beweging. Tijd is beweging. En beweging heeft ruimte nodig. Zonder tijd geen beweging, en zonder beweging geen ruimte. En het leuke hiervan is dat tijd en ruimte niet meer bestaan bij de lichtsnelheid. En natuurlijk lijken fotonen heel erg snel te gaan, maar dat komt dan wel omdat we vergeten zijn wat we meten als we zelf tijd meten. En dat we niet meer beseffen dat wij vanuit ons eigen momentje in de tijd continu verder gaan in zowel de tijd en ruimte.
Wie de tijd meet meet zijn eigen snelheid door de ruimte en tijd. en vandaag bent u wederom op de grens van het universum. Licht laat slechts een spoor na in het verleden.

Advertenties

10 Reacties op “Iedereen kan klokkijken, maar niemand die weet wat tijd is..:)

 1. N♫T

  Ach RH – héél mooi, en helemaal met je eens – “Tijd is een maatstaaf voor beweging. Tijd is beweging. En beweging heeft ruimte nodig. Zonder tijd geen beweging, en zonder beweging geen ruimte.” Zo zou ik het ook ongeveer gezegd hebben.

  Wat je vervolgens raaskalt over de lichtsnelheid – JAMMER! (en sneu…)

  P.S. Je zou nog uitleggen wat er met ruimte en tijd gebeurt bij snelheid nul. Ik ben erg benieuwd…

  • Het is sneu dat je een andere opvatting niet wil of kan begrijpen. Meer niet.

   Bij de lichtsnelheid is er geen maatstaaf meer voor tijd en beweging. tijd en ruimte bestaan niet meer bij de lichtsnelheid. Als het goed is zou je dat moeten weten, maar je kijkt ervoor weg. En ja.. dat is wel sneu of misschien onwetendheid?

   • N♫T

    Je herhaalt je uitspraken, maar ik vroeg om een UITLEG. Wat denk jij dat er met ruimte en tijd gebeurt bij snelheid nul, en WAAROM denk je dat dat gebeurt?

    Dus ik hoop eigenlijk dat je komt met een beginsituatie waarin ‘iets’ absolute snelheid nul heeft, en dat je me dan vervolgens uitlegt dat er iets met de tijd en de ruimte gebeurt, en WAT dan precies…

   • N♫T

    … en WAAROM of WAARDOOR….

   • Het antwoord is heel eenvoudig. Een trein die niet in beweging is legt geen weg af en ondergaat in feite geen slijtage.

    Des te sneller de trein gaat des meer kilometers hij aflegt en des te sneller hij slijt.

    Tijdverloop en beweging werken volgens hetzelfde principe.

    Des te sneller je gaat, des te sneller gaat de tijd. Je zou tijd en beweging als een mechanisme moeten zien waarin een seconde letterlijk 300.000 afgelegde kilometers duurt. Het sneller of trager afleggen van die 300.00km zorgt ervoor dat een seconde sneller of trager voorbij gaat, je kunt dat echt bij jezelf nooit meten. Je kunt dit enkel meten door je eigen tijdsverloop te vergelijken met het tijdsverloop van een ander.

 2. Joost Lips

  Tijd is denken;
  als je niet denkt is er ook geen ruimte.

  • Dat klopt helemaal. De wetenschap heeft het denken echter afgebakend tot aan de lichtsnelheid. Misschien kan iemand mij vertellen hoe je die doos openbreekt?

   • Pascal

    Ach Ruud, ik zou je er niet druk om maken want de aanstaande oorlog zal iedereen de ogen doen openen en al onze illusies en ”vluchten voor de realiteit” afbreken.

    Het is helaas ook een onderdeel van de cyclus met als oorzaak ons denken.

 3. NoSuit,NoHearts

  “En het leuke hiervan is dat tijd en ruimte niet meer bestaan bij de lichtsnelheid.”
  Ik vraag me af wat je hier nou eigenlijk mee bedoelt, want je zegt dit heel vaak, maar telkens op zo’n vage manier. Daarom heb ik de volgende vragen:

  Tijd en ruimte bestaan, of ze bestaan niet. Ze kunnen niet voor persoon A wel bestaan, en voor persoon B niet. Ben je het daar mee eens?

  Je hebt het over “bij de lichtsnelheid”. Ten opzichte van wat is dat? Of maakt dat niets uit?

 4. Einsteinmaardanslimmer

  Tijd zit tussen de oren, net zoals het geloof.
  De beweging daarvan gaat het ene oor in en het andere uit, heel simpel.
  Als je dood bent stopt de tijd.
  Voor de levenden gaat die nog door.
  Waarom?
  Omdat zij nog oren hebben, waar de tijd tussen kan zitten.
  Hier hoef je geen atleet voor te zijn, om dit te snappen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: