Er is geen hardnekkiger geloof dan het geloof in de wetenschap.

Het is maar even dat u het weet. Wetenschap is een zeer hardnekkig geloof die zijn/haar bewijzen vindt binnen de afgesproken kadertjes die men voor waar heeft aangenomen.   Het woord universiteit betekend letterlijk “één verscheidenheid”, maar laat het nou net daar in de natuurkunde zijn waar men absoluut niet denkt in verscheidenheid. Men denkt in één richting, en dat is de richting van Einstein. Een ander idee of richting bestaat er niet. En mocht deze er wel zijn, zoals ik dat zelf wel heb, dan moet je vooral je best doen om dat niet te willen begrijpen in plaatst van dat je ook maar enigszins probeert te begrijpen wat die andere richting is.

Het is altijd makkelijker om een nieuw idee belachelijk dan gewoon domweg verder te sukkelen op de oude weg. En helaas, het is een waarheid als een koe dat men liever op een oude weg doorloopt dan dat men ervoor kiest om even een stukje terug te lopen om te kijken of we wel de juiste afslag hebben genomen. En hoe lastig is het dan om aan te tonen dat de wetenschap al ver voor Einstein een verkeerde weg in was gelopen? Geloof mij ( hiep hoi, lang leve het geloof!! ), maar al enige tijd voor Einstein was de wetenschap op het verkeerde spoor. Einstein bewees weliswaar dat energie en massa gelijk aan elkaar zijn, maar wat dat precies inhield heeft de generatie na hem nooit begrepen.

Einstein gaf ons de lucifers waarmee we een vuurtje konden stoken, maar dat wil niet zeggen dat we ook weten wat vuur is. En op dezelfde wijze heeft de wetenschap altijd gelooft in de snelheid van licht, Einstein wellicht ook, maar niemand die weet wat het nulpunt van de ruimtetijd is.  En dat is jammer, want zo moeilijk is het allemaal niet. Maar je moet natuurlijk wel weten hoe je moet kijken.

Het absolute nulpunt van temperatuur is voor de meeste mensen vrij duidelijk, dat is 0 Kelvin. Lager dan 0 Kelvin kan niet, en mocht dit wel kunnen dan is 0 Kelvin natuurlijk niet langer het absolute nulpunt van temperatuur.

De absolute lichtsnelheid is voor een massa niet te bereiken,  maar helaas ziet niemand in de wetenschap in dat de lichtsnelheid geen snelheid is. De lichtsnelheid is te vergelijken met 0 Kelvin, wie met een foton mee zou kunnen reizen stopt als het ware met reizen en ouder worden. Bij de lichtsnelheid stopt de tijd, en voor wie het nog niet wist. Zonder tijd kan er nooit sprake van beweging zijn. Tijd is een maatstaaf voor beweging,  daar waar tijd wordt gemeten is er sprake van beweging. Zonder beweging kun je geen tijd meten. En de grote vraag of je kunt bewegen zonder tijd die slaat men over. Erg jammer, want het antwoord op die vraag is tevens het bewijs dat Einstein het behoorlijk mis had.

Bij de absolute lichtsnelheid is er geen tijdsverloop, een reiziger die met een foton mee zou kunnen reizen ( van reizen is er dan eigenlijk geen sprake) die komt waar dan ook aan in het universum op precies hetzelfde tijdstip dat hij vertrok.

Voor een foton duurt de reis vanaf aarde naar de maan net zo lang als een reis vanaf aarde naar een planeet op 5 lichtjaar afstand. In beide gevallen duurt de reis voor hem/haar exact 0 seconde en geen fractie langer.  Wij als massa moeten daar wel iets langer op wachten, maar ja.. da’s geen probleem.. wij meten wel tijd en hebben alle tijd en ruimte om te bewegen.

Hoe lang duurt het nog voordat de wetenschap begrijpt dat er zonder tijd niet bewogen kan worden?

Advertenties

9 Reacties op “Er is geen hardnekkiger geloof dan het geloof in de wetenschap.

 1. Wat voor wetenschap. Tijd komt van God hoor. Wetenschappers zijn bezig de dingen te onderzoeken die God heeft geschapen. Alles het gehele universum is door God en tot God geschapen. Met respect voor je onderwerp. Vriendelijke groet Patricia

 2. N♫T

  Hé RH, toen ik zeven of acht was (of nog eerder) dacht ik al na over hoe je dingen ‘ziet’, en vervolgens begreep dat licht van voorwerpen af komt naar je ogen toe. Als je bijv. ’s avonds het licht uitdoet om te gaan slapen zie je de dingen niet meer, als je het licht aandoet zie je ze weer.

  Toen ik ouder werd bleek dat ik niet de enige was die deze logische gevolgtrekking had gemaakt. En toen ik oud genoeg was om natuurkunde te kunnen begrijpen snapte ik ook dat dat licht een zekere, meetbare, snelheid moest hebben, en ook bleek te hebben. Ook hierin bevond ik mij temidden van vele gelijkgestemde zielen.
  Eigenlijk snapt iedereen dit wel.

  Dacht ik.

  En toen was daar opeens Rudolfhendriques. Een praatjesmaker met vele warrige betogen waarin telkens weer die éne belijdenis wordt herhaald als heilige mantra: licht heeft geen snelheid, maar staat stil.

  Ik heb mij altijd afgevraagd waar je het vandáán haalt, maar ben er nog steeds niet echt achter, behalve dan dat je je telkens enorm in de relativiteitstheorie verslikt en er de meest vreemde conclusies aan verbindt. Allemaal vanuit een combinatie van totale onwetendheid van fundamentele natuurkundige kennis en even warrige verhaaltjes in populaire media als de Quest.
  Enfin, om een lang verhaal kort te maken, ik denk eigenlijk dat jíj degene bent die erg hardnekkig aan een geloof vasthoudt.

 3. Dat valt wel mee hoor, het enige verschil wat ik zie in verhouding tot jou is dat ik “zie” dat licht achterblijft in de ruimtetijd terwijl ik wel verder ga. Licht laat een spoor na van wat was, en wij zitten op het punt van wat is en bepalen zelf voor het grootste gedeelte wat er komt.

  • N♫T

   ?! Je antwoord maakt niets duidelijker. Daarbij zou je zo langzamerhand gerede twijfel moeten voelen opkomen over je ridicule standpunt bij een totaal gebrek aan serieuze medestanders. Je hebt het gewoon mis. Punt.

 4. Tja, als jij gelooft dat de waarheid wordt gevonden in het standpunt van de grote massa dan was de aarde nog steeds plat..:)

  • N♫T

   Is-ie dat niet dan?

   • NoSuit,NoHearts

    De man die als eerste vertelde dat de aarde hol was, en dat er een hele wereld binnenin was die we konden ontdekken door via een vulkaan af te dalen, werd ook niet geloofd door de mensen om hem heen.

    En nu, vele jaren later… weten we nog zekerder dat hij het fout had.

 5. Mememe

  @ patricia

  Dit geloof je toch zeker zelf niet? Het feit dat wij hier zijn heeft niks te maken met een evt. God. Alles is wetenschappelijk verklaarbaar. Ook hoe wij hier gekomen zijn.

  Geloven is prima, maar ik denk niet dat er meer is dan wat wij kunnen zien

 6. Vervang “Ik denk” voor “Ik geloof”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: