De grens van het universum is de keuze tussen datgene wat u wel of niet zult doen..

Je kunt natuurlijk met een telescoop vrij diep het universum in kijken maar wat je in feite doet is dat je je directe omgeving eigenlijk onder een enorm vergrootglas legt.  Met een telescoop kijk je niet verder zoals sommige misschien denken, maar je vergroot gewoon het hier aanwezige licht of andere straling.  Eigenlijk is er dus geen verschil tussen een microscoop of een telescoop. Het enige wat je doet is “het hier aanwezige licht”  een beetje uitvergroot zoals je ook onder een microscoop niet letterlijk een bacterie ziet maar slechts het beeld van de bacterie uitvergroot.

Tot zover dit, nu even wat anders..

Er zijn wetenschappers die steeds verder het universum in willen kijken, wat je dus eigenlijk helemaal nooit doet, en daar de heelal afspeuren om te kijken of er zoiets als een uiterste grens van het universum is. Dat is niet zo vreemd, als we spreken over de Big Bang dan zijn we tenslotte ook op zoek naar het punt/plaatst waar al deze ellende ooit eens begonnen is..:) Het is alleen jammer dat de wetenschap nooit op zoek is gegaan naar het punt waar vandaan alles steeds maar weer verder gaat. En dat punt is heel simpel een eenvoudig aan te wijzen. De uiterste grenzen van het universum zijn niet zo heel ver van ons vandaan, maar misschien moeten we iets dichter naar onszelf kijken. Want het moment “nu” wat iedere seconde telkens weer een stukje opschuift dát is de ware grens van het universum. En dat is toch eigenlijk maar verdraait dichtbij, jammer dat het voorstellingsvermogen van veel natuurkundige hen hier in de steek laat.

Blijf het allemaal maar vooral ver zoeken, je gaat het nooit vinden..:)

Advertenties

12 Reacties op “De grens van het universum is de keuze tussen datgene wat u wel of niet zult doen..

 1. Ach, zo moeilijk is het niet. Ik zie aan alle kanten het licht dat op mij afkomt, dus ik ben het middelpunt.

 2. NoSuit,NoHearts

  “Grens van universum” heeft al een betekenis. Dit heb ik je al eerder uitgelegd, en toen leek je het te begrijpen. Nu ben je dat helemaal weer vergeten, blijkt.

  De grens van het universum is de grens tussen wat nog net in het universum zit en wat net niet meer in het universum zit. Als er al een grens is, is het zeker niet iets als een “keuze”. Dat slaat gewoon nergens op. De enige manier waarop een keuze een “grens van het universum” kan zijn, is als je “grens” of “universum” op een totaal andere manier interpreteert dan de rest van de wereld.

 3. De keuze tussen wat je wel of niet zult doen is precies de plaats waar het wel of niet bestaan van iets gekaakt wordt. Dat wat je niet doet zal ook ooit bestaan in dit universum, en datgene wat je wel doet zal voor eeuwig zichtbaar zijn in het licht.

 4. N♫T

  “…zal voor eeuwig zichtbaar zijn in het licht…” ??? Ik dacht dat licht volgens jou achterbleef in het verleden?

 5. N♫T

  ?? Als je hier de tegenstrijdigheid niet van inziet ben je een nog raardere peer dan ik al dacht.

 6. NoSuit,NoHearts

  Hoe verder je van een ster af gaat staan, hoe minder licht je van die ster opvangt. Worden in jouw model de fotonen die stilstaan in de tijd ook na verloop van tijd minder fel?

  Dat kan niet he, dat snap je toch zelf ook wel?

  • Dat kan ook in mijn model, sporen slijten tenslotte ook zonder dat ze zelf van plaatst veranderen. Tjonge.. Is het echt zo moeilijk om eens op een andere manier naar het universum te kijken? Gebruik toch eens wat van je voorstellingsvermogen..

   • NoSuit,NoHearts

    Nee, dat kan niet in jouw model. Jouw fotonen staan stil in de tijd, dus kunnen ze niet veranderen. Voor verandering is tijd nodig.
    Je moet echt eens zelf serieus naar je eigen model kijken, want jouw voorstellingsvermogen is niet echt geweldig, zo blijkt…

 7. lullo

  when you think you have figure it all out…… you haven’t the slightest idea what is going on 😉

  Wanneer mensen ‘denken’ te weten hoe het universum in elkaar steekt, komt bij mij altijd dat woordje ARROGANT omhoog borrelen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: