De lichtsnelheid is een broodje aap..

Het is erg jammer dat men in de natuurkunde niet meer in staat is om buiten het hokje te kijken. Laten we dit maar wetenschappelijke blindheid noemen. Dat de lichtsnelheid geen snelheid is is verdraait eenvoudig te bewijzen, maar helaas weet haast niemand hoe je dan moet kijken. Dit is goed te vergelijken met het oude idee van een platte aarde waarbij we nu door goed te kijken duidelijk kunnen zien dat de aarde rond is. Als je weet hoe je moet kijken kun je het letterlijk zien. En als je niet weet hoe je moet kijken dan ga je het nooit zien.

Voor iedere seconde die we tellen schrijven we letterlijk een stukje op in de ruimtetijd, we hoeven maar op onze klok te kijken om te zien dat het steeds later wordt. En als we nu even 24 uur naar onze klok blijven kijken dan zult u zien dat u over 24 uur in de toekomst bent beland. Hoezee..  u bent zojuist begonnen aan uw tijdsreis naar de toekomst.

Aan de andere kant van dit verhaal zitten de fotonen. En daar waar u telkens met 1s/s een stukje verder gaat in de ruimtetijd daar blijven fotonen achter in de ruimtetijd van het verleden.  Licht blijft achter als een spoor van vervlogen ruimtetijd terwijl u op ieder moment een stukje verder gaat. Zonder het “nog” te beseffen bevindt u zich op de uiterste rand van het universum waarin u uw dromen wel of niet waar kunt maken. Wat u niet doet zal nooit bestaan in dit universum en dat wat u wel doet blijft “zichtbaar” achter in de ruimtetijd van het verleden. Hoe wakker bent u om te beseffen dat uw eigen besef van het heden in uw eigen momentje “nu” de grens van het universum is? Bent u in staat om anders te kijken?

 

Advertenties

7 Reacties op “De lichtsnelheid is een broodje aap..

 1. NoSuit,NoHearts

  Als fotonen achterblijven in de ruimtetijd, dan is hun snelheid t.o.v. de ruimtetijd dus 0 km/s.
  En de snelheid van een foton t.o.v. iets anders is 300.000 km/s.

  Waarom zeg jij eerst dat de lichtsnelheid geen snelheid is, om vervolgens te komen met een voorbeeldje waarin de lichtsnelheid overduidelijk wel een snelheid is???

 2. Fotonen zijn als de rails waarover de trein van de ruimtetijd reist. En wij zitten in de trein en het volgende station is morgen. De rails blijft achter en komt nimmer van zijn plaatst. Maar helaas, je snapt het niet.

 3. Het wordt met de dag gekker hier… maar gezien Bob M. begrijp ik eea volkomen nu…. 😉

 4. NoSuit,NoHearts

  “De rails blijft achter en komt nimmer van zijn plaatst.”

  Jaaahaaa, dit hoef je niet te herhalen, ik betwist niet dat dit in jouw model zo is!!!

  En heeft die rails een snelheid? JA! Ga maar eens naar het station, dan zul je zien dat de trainrails een snelheid heeft van 0 km/h t.o.v. het station.

  Echt Rudolf, ik heb al twintig keer argumenten gegeven dat de rails en de fotonen wél een snelheid hebben, en je geeft nergens een argument waarom fotonen geen snelheid zouden hebben. Toch blijf jij herhalen dat fotonen geen snelheid hebben, waarom doe je dat???

  Of verwar je nog steeds “geen snelheid hebben” met “stilstaan”? Dat hoop ik toch niet…

 5. En zodoende heeft de trein waar ik het over heb altijd een snelheid van 300.000km/s. De stations zijn maandag t/m Zondag, en gaan van Januari naar Februari.. etc.

  Daar waar de rails blijft liggen met een snelheid van 0m/0s, daar gaan wij met 300.000km/s over het spoor.

 6. NoSuit,NoHearts

  He he, eindelijk heb je door dat de rails ook in jouw model een snelheid hebben. Was dat nou zo moeilijk…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: