Uw eigen ik als uiterste grens van het universum.. een klein beetje Cloud Atlas dus…

Misschien heeft u mij dit al eerder horen zeggen. “Vanuit uw eigen momentje in het heden creëert u zelf de toekomst”, en hoewel we het niet direct zien of misschien wel zo direct dat we het niet meer bevatten, is de plaatst en het tijdstip daar waar u nu bent uw eigen persoonlijke grens van het universum.  Bij iedere stap of actie die u onderneemt creëert u telkens weer een nieuw stukje toekomst. Nu heb ik gisteren de film “Cloud Atlas” bekeken en nu moet ik toch even kwijt dat deze film een klein beetje inzicht geeft over de wijze waarop ik de realiteit zie. Natuurlijk kunt u dat afdoen als een fantasie of een sterk verhaal. Die vrijheid heeft u en houdt u ook, zo bent u ook vrij om te denken dat de aarde plat is en dat de sterren gaten in het gordijn van de nacht zijn. Niets is er zo mooi als een vrije gedachte. En zoals ook in de film ter sprake komt, je weet pas wat vrijheid is als je in de gevangenis zit. Misschien ook vermeldenswaardig dat ik ooit geschreven heb over de muren om onze vrijheid die steeds hoger worden. We denken dat we in vrijheid leven, maar zijn eigenlijk niets meer dan gedwongen belastingbetalers die als ze maar hard genoeg werken hun vakantie kunnen kopen. In een wereld waarin je vrijheid moet kopen zit je in feite in een gevangenis. Grappig allemaal, we weten zo veel maar er wordt maar weinig begrepen. 🙂

Ik kan natuurlijk nog eens herhalen dat uw eigen bewustzijn de uiterste grens van het universum is, vanuit het heden wordt de tijd en ruimte van de toekomst geboren. En dat u bij iedere stap die u zet u ook een nieuw stukje realiteit creëert. Vooralsnog blijken er maar weinigen te zijn die de realiteit op deze wijze ervaren, wellicht biedt de film “Cloud Atlas” u een kleine blik in deze keuken van de werkelijkheid. Een aanrader dus..

https://www.youtube.com/watch?v=77qKovjb_IA

Advertenties

4 Reacties op “Uw eigen ik als uiterste grens van het universum.. een klein beetje Cloud Atlas dus…

  1. -Het heden en het ‘nu’ wordt zowel historie en verleden als verwachting en toekomst .
    -Het ‘nu’ zelf maakt geen deel uit van de tijd, die kan gemeten worden ; terwijl het ‘nu’ zelf geen duur of tijd kent .
    -Maar enkel het ‘nu’ is , daar het verleden niet (meer) is en de toekomst er (nog) niet is .
    -Het ‘nu’ is als de punt in de ruimte een ‘nihil’ ; bijgevolg is de tijd en alles wat er in als een feit gebeurt; in feite een ‘nihil’ …; en een product van een bewustzijn .

  2. Dat maakt het universum in feite oneindig klein, buiten het heden is er in feite niets. En vanuit dit punt in de persoonlijke ruimtetijd, daar waar men zich op op ieder moment bewust van is, vanuit dat punt creëren we de ruimtetijd van de toekomst. Het licht laat ons enkel zien wat geweest is in het verleden terwijl wij zelf de toekomst creëren. Mijn inziens is de uiterste grens van het universum niet in e.a materiële vorm te vatten maar is deze uiterste grens puur een kwestie van bewust zijn.

  3. -In dat ‘nihil-punt ‘ van het ‘nu’ ligt dan ook de ruimte-tijd als een verleden en een toekomst als louter idee opgeborgen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: