U gaat verder daar waar licht ons verlaat..

Op de uiterste grens van het universum , daar waar tijd en ruimte op houden met bestaan, precies op dat punt bevindt u zich in het universum. De grens tussen wat is geweest en dat wat nog komen gaat, het punt precies tussen verleden en toekomst, op dat punt bevindt u zich in het universum.

Als we naar de sterren kijken dan nemen wij deze waar zoals deze er in het verleden uit hebben gezien, een ster op 5 lichtjaar afstand zien wij zoals deze er 5 jaar geleden uitzag. Op nog grotere afstanden, 10, 20 of 200 lichtjaar afstand zien we de sterren zoals dezer er dan ook 10, 20 of 200 jaar geleden uitzagen.

Des te verder we kijken, des te dieper kijken we terug in de tijd. Ware het niet dat we nooit echt ver kijken maar eigenlijk slechts het hier aanwezige licht sterk uitvergroten.

Zo is het ook mogelijk dat ergens op 14 lichtjaar afstand een marsmannetje ons het jaar 2000 ziet vieren, ook wij hebben onze sporen van het verleden achter ons gelaten in de vorm van zichtbaar licht.

Zodra het over afstanden van lichtjaren gaat beseffen we ons heel goed dat we eigenlijk altijd naar het verleden kijken, wordt de afstand verkleind tot enkele meters dan vergeten we dit. Nauwelijks van belang zegt men dan, totdat je je begint te realiseren dat je eigen besef van het heden, het moment “nu”, welke je tot in lengte van dagen met je mee mag dragen, exact het moment in de ruimte en tijd is waar vandaan ideeën bedacht en gecreëerd worden.

Middels iedere stap die u zet in de ruimte en tijd creëert u telkens weer een nieuw stukje realiteit welke snel zal vervallen tot een lichtflits van dat wat geweest is. Terwijl u verder gaat in de tijd en ruimte laat u het verleden achter u als een spoor van licht. Daar waar u verder gaat en creëert laten fotonen uw acties achter in het verleden.

Het vraagt om een iets ander besef van tijd en ruimte, maar de werkelijke grens van het universum is vandaag. Morgen zal vandaag geschiedenis zijn en zal de toekomst het heden zijn.

Gisteren staat geschreven in het licht, en wat het morgen zal worden schrijft u vandaag. Zo, dat wou ik nog even zeggen vandaag.

Advertenties

8 Reacties op “U gaat verder daar waar licht ons verlaat..

  1. “Zo, dat wou ik nog even zeggen vandaag.”

    Da’s dan gedaan. En ben je er weer gelukkig van geworden ?

  2. harrie

    Bedankt voor dit stukje, het was weer genieten om dit te lezen. Natuurlijk klopt het niet, omdat je dezelfde fouten maar blijft herhalen, maar dat kunnen anderen beter uitleggen.

    Natuurkunde is niet je sterkste punt, maar niemand is perfect. Je zou fantasieverhalen moeten gaan schrijven, dan komen je schrijftalenten veel beter naar voren. Ik zou wel benieuwd zijn naar je verhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: